evenimente

Expoziția de proiecte înscrise în concursul Arhitectura.6 (Tg. Mureș, Sibiu, Rm. Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Brașov, Reghin, Gheorgheni)

Proiectele selecționate după prima etapă a concursului, în număr de 56, cu menționarea câștigătorilor, vor fi expuse  în locuri de interes pentru public, în aer liber.

Proiecții de filme de arhitectură (Tg. Mureș, Sibiu, Brașov)

Proiecțiile de film aduc în atenție subiecte și problematici care privesc arhitectura si lumea de azi. În colaborare cu festivalul UrbanEye, vă propunem următoarele filme:

  • Hey Neighbour! (2014, Turcia, 54 min)

    “Oamenii locuiesc în rând acum” afirmă în film una dintre casele obișnuite din Istanbul despre clădirile de apartamente care au început să o înconjoare. Într-un oraș în care linia orizontului se schimbă de la o stradă la alta, oamenii care aleg să trăiască în continuare în case tradiționale nu îi pot înțelege pe cei care aleg să trăiască în turnuri înalte. Și nici vice-versa. Care este diferența între un mod de locuire pe orizontală și unul pe verticală? Ce se întâmplă când acestea sunt “vecine”?

  • Microtopia (2013, Suedia, 52 min)


Filmul prezintă soluții pentru locuirea minimală, mobilă sau flexibilă. În același timp ridică diferite întrebări: cum schimbăm modul în care trăim pentru a răspunde necesităților contemporane? Cum putem ocupa cât mai puțin loc? E locuirea în spații foarte mici o utopie?

  • Where architects live (2014, Italia, 78 min)


Din Milano la Mumbai, documentarul ne plimbă prin casele celor care modelează orașele moderne: arhitecții. Apartamente, vile, foste spații industriale sau case aparent modeste, ce numesc arhitecții lumii „acasă”? Sunteți bineveniți în casele lui Shigeru Ban, Mario Bellini, David Chipperfield, Massimiliano and Doriana Fuksas, Zaha Hadid, Marcio Kogan, Daniel Libeskind și Bijoy Jain/Studio Mumbai.

  • The land of many palaces (2015, China, 61 min)


„De mâine vă mutați la bloc și o să fiți fericiți”. China construiește de la zero orașe gigant în mijlocul deșertului, iar apoi le populează. Pentru noii rezidenți, majoritatea veniți din zone rurale, multe dintre facilitățile moderne sunt necunoscute. Documentarul urmărește popularea unuia dintre aceste orașe-fantomă.

Atelier de fotografie de arhitectură (Tg. Mureș, Sibiu, Rm. Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Brașov)

Cum fotografiem clădiri? Un subiect valabil deopotrivă pentru clădiri istorice sau noi. Invitat arh. Andrei Mărgulescu, București. Participanții vor veni cu echipament foto, nu este impusă o limitare. Înscriere  prealabilă pe arhitectura6@gmail.com

Ateliere de educație de arhitectură și mediu construit pentru copii –  De-a arhitectura (Tg. Mureș, Sibiu, Rm. Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Brașov)

Scopul acestui atelier este de a ajuta copiii să înțeleagă arhitectura și mediul construit și implicit procesele complexe care le transformă mediul în care trăiesc. Casa, școala, cartierul, orașul și comunitatea lor îi formează pe acești viitori cetățeni, le dau un mesaj despre locul lor în lume și afectează calitățile fizice și psihologice ale vieților lor. Calitatea arhitecturii și a mediului construit de mâine depinde de ei.

Viitori cetățeni adulți, utilizatori, clienți și factori de decizie vor trebui să participe activ la modelarea lumii în care vor trăi și să creeze, utilizând atât moștenirea culturală cât și inovația, comunități cu o viaţă sănătoasă și armonioasă.

Atelierul va fi susținut de doi membri ai programului cultural De-a arhitectura (www.de-a-arhitectura.ro).

Zilele porților deschise ale birourilor de arhitectură (Brașov)

Scopul acestui eveniment este de a aduce arhitectura, arhitecții și publicul larg împreună și de a revela procesul creației de arhitectură. 

Masă rotundă – conferință în Brașov

Cum judecam arhitectura de azi? Care mai este idealul de casă pentru arhitecți si pentru societate in general? Ce este bun, util, trainic, practic sau frumos în arhitectură? Invitați arhitecți și nu numai discută despre valorile și calitățile arhitecturii contemporane.

Tururi ghidate (Tg. Mureș, Brașov)

Vă invităm la plimbări prin orașe: tururi ghidate la clădiri consacrate sau la clădiri premiate de Arhitectura.6

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.